Ford E-Transit får utökad räckvidd – och snabbare laddning - Transportbilsdagen

Ford E-Transit får utökad räckvidd – och snabbare laddning

Ford Pro har meddelat att E-Transit kommer i en Extended Range-version med utökad batterikapacitet och snabbare laddning. Den ökade räckvidden förbättrar prestandan hos den populära elektriska skåpbilen.

Den nya modellen kommer att säljas globalt och ger kunderna 89 kWh användbar batterikapacitet för en maximal räckvidd på upp till 402 km samt snabbare AC- och DC-laddningsprestanda.

Kunderna kommer också kunna dra nytta av de förlängda serviceintervallerna på två år samt obegränsad körsträcka – dubbelt så långt som nuvarande ettårsintervallet.

– E-Transit med utökad räckvidd är ytterligare ett exempel på Ford Pros fortsatta satsning på att elektrifiera fordonsflottor över hela Europa, säger Hans Schep, generaldirektör vid Ford Pro Europa i ett pressmeddelande. Att ge kunderna möjligheten att köra längre mellan laddningarna tillsammans med ett brett urval av karosser i olika storlekar och support från Ford Pros ekosystem av uppkopplade tjänster stärker vår position som en pålitlig partner för våra kunders vagnparker.

Ska tilltala kunder på landsbygden

E-Transit med utökad räckvidd är utformad för att tilltala särskilt kunder som är verksamma på landsbygden, kallare klimat eller på vägar som involverar motorvägskörning. Drivlinan kommer också att komplettera ombyggda fordon med extra vikt och extra kraftbehov.

Kunder kommer att kunna beställa den nya modellen senare i år, med förväntade leveranser under 2025.

26 Apr 2024 Nyheter