En fransk revolution

Nya Berlingo är fullmatad med godis för den moderna hantverkaren

Den nya Citroën Berlingo är en modern transportbil för den moderna hantverkaren. Och naturligtvis alla andra som också är i behov av en trogen ”godsförflyttare” i arbetet. Nya Berlingo är den tredje generationen och är bland annat utrustad med 20 förarhjälpmedel.

Ni har väl till exempel hört talas om ”Surround Sound”? Här gäller istället ”Surround Rear Vision”, ett system som ger föraren full kontroll när man kör åt fel håll – livet blir mycket enklare när det kommer till att backa i folktäta platser eller i trånga bakgator mitt i stan.

Berlingo har också en överlastvarnare, nyckelfritt lås- och start, filhållningsassisten, ja, listan kan göras lång. Motoralternativen är en 1.2 liters bensin och två dieslar på 1.5 respektive 1.6 liter. På insidan hittar man generösa förvaringsutrymmen och två USB-kontakter, två 12 V uttag och ett 220 V uttag – perfekt om du behöver föna håret på väg till arbetsplatsen. Bilen kommer i två längder med tilltagna lastvolymer och lanseras vid årsskiftet 2018/19. Läs mer om din eventuella nya transportbil på www.citroen.se